Pedikerstvo Vesna

kjer se združita znanje in izkušnje

Ljubljanska cesta 12, Ivančna Gorica ~ kontakt: 041 455 263

 

~ O nas ...~

 

Pedikura - osnovna nega stopal

V osnovni negi stopal pediker skrajša nohte, odstrani obnohtno kožico, odstrani odvečno odmrlo kožo ter na koncu celotno stopalo še zmasira in vtre hranilno negovalno kremo.


V kolikor gre pri samih stopalih za težje probleme (vraščen noht, kurja očesa, otiščanci,…), se pediker poslužuje medicinske pedikure, ki temelji prav na saniranju problematik stopala. Pribor in vsi inštrumenti morajo biti sterilni ter skalpeli za enkratno uporabo.

 

 

Ali boste v vsakem lepotnem salonu dobile enako storitev pedikure?

Samo delati pedikuro ali pa jo delati z občutkom in veseljem, je velika razlika. Tega se zavedajo naše stranke in zato se rade vračajo k meni. V pedikiranju imam namreč že 30 let izkušenj.

Poleg tega na enem mestu dobijo popolno nego nog - klasično ali medicinsko pedikuro.

 

 

Redno obiskujem sejem kozmetike in pedikure v Münchnu, ter strokovne seminarje v Žalcu, kjer se nahajajo zastopniki za podjetje Gehwol. Ti seminarji mi dajejo potrebno znanje, nove ideje ter samozavest potrebno za opravljanje tega poklica.

 

 

Medicinska pedikura

Najpogostejše težave, zaradi katerih stranke obiščejo pedikerja:
 

~ Otiščanci- kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

 

~ Zatrdela koža in razpoke na petah

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. svetloba. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.

 

~ Vraščeni nohti

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov in  pretesna obuvala. Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja - primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, opiranje stranskih delov nohtov z vatiranimi svaljki. Pri zelo hudih primerih vraščenega nohta uporabljam tudi vzmetne sponke.

 

 

 

Copyright ircr.info 201